18 januari 2022

Ook honden nemen afscheid

In de meeste gevallen overleeft een baasje zijn hond, waardoor een hond geen afscheid hoeft te nemen van zijn baasje. Echter gebeurt het in sommige gevallen dat het baasje eerder overlijdt, waardoor de hond achterblijft. Maar hoe ga je hiermee om? Kunnen honden überhaupt rouwen en hoe gaat dit rouwproces in zijn werk? Wij leggen het je uit.

Honden rouwen ook

De eerste vraag die je waarschijnlijk had, was of honden ook kunnen rouwen om een overleden maatje. Het antwoord op deze vraag is ja, een hond kan ook rouwen om het verlies van een overleden baasje of maatje. Daarom is het belangrijk dat ook een hond mee wordt genomen in het rouwproces. 

De emotie van een hond

Het is belangrijk dat je de emotie van een hond niet negeert. Ook honden kunnen verdriet ervaren om het overlijden van een dierbare. Daarom is het belangrijk dat een hond getroost wordt en extra aandacht krijgt in dit proces. Honden zijn over het algemeen erg makkelijk blij te krijgen, besteed hier dus vooral aandacht aan door honden mee op avontuur te nemen en hen in een andere emotie te krijgen. 

De uitvaart

Ook voor honden is het belangrijk dat zij weten dat het baasje daadwerkelijk overleden is. Op het moment dat een hond geen afscheid heeft genomen, kan deze jarenlang wachten op het baasje. Je kunt daarom een hond meenemen naar het ziekenhuis op het moment dat het baasje ziek is of je kunt je hond ook meenemen naar een uitvaart in Heerenveen waar de dierbare wordt opgebaard en begraven. Een plek waar dit kan is Uitvaartverzorging Kiers.