18 januari 2022
gaming laptop

Een nieuwe gaming laptop nodig? Let bij de aanschaf op deze aspecten 

Wanneer je een fanatieke gamer bent en je speelt je games bij voorkeur op een computer, dan is de kans aanzienlijk dat je gebruikmaakt van een gaming laptop. Mede vanwege het grote aantal (gaming) laptops dat verkrijgbaar is, is het uitzoeken van de laptop die helemaal aan je wensen voldoet niet bepaald makkelijk. Lees hieronder op welke aspecten je kunt letten bij het uitzoeken van je favoriete gaming laptop.

gaming laptop

Videokaart

De videokaart is van elke computer een belangrijk onderdeel, maar van een gaming laptop geldt dat zelfs extra. De kwaliteit van de videokaart heeft namelijk directe invloed op hoe mooi de graphics op je beeldscherm worden weergegeven. Zeker bij moderne spellen die bekendstaan om hun prachtige graphics is het aan te raden van een goede videokaart gebruik te maken.

Opslag- en werkgeheugen

Voor een goede en vlotte (en niet haperende) werking van de games in je laptop zijn het opslag- en het werkgeheugen van prominent belang. Als het gaat om het werkgeheugen is voor moderne games minstens 8 RAM nodig, al verdient het de voorkeur daar nog iets overheen te gaan. Qua opslaggeheugen is een minimum van 16GB aan te bevelen.

Processor

Ook de processor vormt een belangrijk deel van je gaming laptop. De processor kun je zien als centraal staand onderdeel van de laptop. Als je wilt dat je laptop alles voor een lange tijd snel kan verwerken, koop dan een laptop met een processor van minimaal i5.