18 januari 2022

De materialen van een keukenmuur

Momenteel zijn er op de markt verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen voor de muren van je keuken. Misschien ben je wel aan het overwegen om een te nemen of eentje die gemaakt is van tegels. Voordat je beslist welk materiaal je neemt, is het goed om een kijkje te nemen naar alle beschikbare opties.

Het materiaal van de keukenmuur is namelijk een van de belangrijkste factoren van de wand: niet alleen zorgt het ervoor dat je keuken goed beschermd blijft, maar het geeft ook een indruk van de gehele keuken. Bovendien moet de wanden van je keuken aan een aantal eisen voldoen, zoals het feit dat het materiaal hittebestendig moet zijn. Vinyl, hout, plastic en linoleum zijn een van de materialen die hier dus niet geschikt voor zijn.

Het is dus van belang dat je het juiste materiaal kiest zodat jij er nog lang mee kan gaan en er van kunt genieten. Welke zijn dan wel geschikt? In dit blog leggen we je uit welke dat zijn.

Beton cire, rvs, tegels: de opties zijn eindeloos

Zoals benoemd zijn er verschillende materialen waaruit je kan kiezen voor de achterwand van je keuken. Denk hierbij aan beton cire, rvs, tegels, vol kunststof, print en nog veel meer. Een tegelwand is bijvoorbeeld een van de meeste gekozen materiaal voor een achterwand. Het heeft een ouderwetse en retro uitstraling, dus dat is prettig voor degene onder ons die van een beetje nostalgie houden. Het nadeel is wel dat de voegen van de tegels na een bepaalde tijd vuil en vocht gaan oppakken, wat je ook snel gaat zien.

Een beton cire keuken muur zorgt daarentegen voor een luxe uitstraling en is daarentegen makkelijker schoon te houden en te reinigen. Bovendien is de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed bij een beton cire keuken muur.

Wat is het beste materiaal?

De materialen van keukenwanden zijn erg uiteenlopend en hebben elk hun voordelen en nadelen. Er is in principe niet een materiaal die het ‘beste’ is: elke soort heeft een eigen manier van onderhouden, wat bepalend is voor hoe duurzaam het materiaal is. Als je er zelf nog niet helemaal erover uit bent, vraag een specialist in de winkel voor meer informatie en passend advies.