18 januari 2022
bitfinex

Belangrijkste exchange

Wanneer je op zoek bent naar een exchange die al wat jaren oud is, en ook nog eens belangrijk is dan zit je bij bitfinex goed. De lage handelscommissies en grote volumes zijn kenmerkend voor deze exchange, wat je maar te wensen hebt je vind het er. Je kunt er goedkoop Bitcoins kopen en verhandelen, verder is het op bitfinex het platform ook mogelijk om anoniem dit te handelen. Doe je alleen zaken op het handelsplatform is het niet nodig je eigen te identificeren, ondanks de zware tijd blijft de exchange toch doorgaan en ontwikkeld het zich snel.

bitfinex

Goede relaties met de bank

Het verkrijgen van relaties met banken heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, in 2017 stopte Wells Fargo de relatie met bitfinex. Een nieuwe bankpartner zoeken was uiterst complex, waardoor de exchange afhankelijk werd van een dienstverlener in Panama. Crypto Capital had het beheer over 851 miljoen dollar, in 2018 kwam het volgende probleem al weer naar boven drijven. Crypto Capital verwerkte geen Amerikaanse Dollars meer, volgens het bedrijf was het geld in beslag genomen door de financiële waakhond. 

Opgejaagd door de financiële waakhond

Voor Amerikanen is het niet mogelijk om gebruik te maken van bitfinex, voor mensen uit New York is het strikt verboden om toegelaten te worden. Een bedrijf moet BitLicense kunnen overleggen om er gebruik van te mogen maken, overtreedt je de regels dan wordt je als bedrijf vervolgd. Volgens het O.M. in New York heeft bitfinex New Yorkers geaccepteerd, er wordt naar ieder mogelijk spoor gezocht om het bedrijf aan te pakken.