18 januari 2022

Badderen in de tuin met een eigen hottub

Wie wil dat nou niet? Badderen in je eigen tuin. Lekker aan het ontspannen, genieten van fluitende vogels of kijken naar de sterrenhemel terwijl je aan het genieten bent van een heerlijk warm bad. Dit kan allemaal met een hottub. Een hottub is eigenlijk precies zoals het woord al zegt, een warm bad. Het wordt door houtvuur verwarmd. De hottubs zijn al een lange tijd erg populair in Zweden, Finland en Noorwegen. In de rest van Europa worden de hottubs ook steeds populairder.

Oorsprong

De hottub kunt oorspronkelijk vanuit Scandinavië. Scandinavie bestaat politiek gezien uit Denenmarken, Noorwegen en Zweden. Maar geografisch gezien bestaat Scandinavië uit Noorwege, Zweden en delen van Noord-Finland. In de landen Zweden, Finland en Noorwegen hebben de meeste mensen een hout gestookte hottub. De hottub is tegenwoordig erg populair in deze landen.  De geschiedenis komt uit gebieden die vlak bij de Noordpool liggen. De gebieden zijn rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen. Ook Scandinavië dus. De houten baden, die verwarm werden met een houtkachel, werden heel lang geleden al gemaakt. In Scandinavië is de hout gestookte hottub dus ook echt een traditie. De hottubs werden gebruikt om in de koude buitenlucht van Scandinavië warm te blijven. In Scandinavië is de buitenlucht veel te koud. Hierdoor zijn de hottubs bedacht. Dit was een manier om van de omgeving te genieten zonder onderkoelt te raken.

Voordelen van een hot tub

De hot tub heeft zoals elk ander product verschillende voordelen. De hot tub kent veel voordelen voor de gezondheid. Zo kan het ervoor zorgen dat je slaap verbeterd wordt. Wanneer je voor het slapen nog even in een hot tub gaat zitten, dan kun je beter en lekkerder slapen. Daarnaast word je ook niet meer zo vaak in de nachten wakker. Hierdoor kan je dus aan 1 stuk doorslapen. Daarnaast wordt je lichaamstemperatuur verhoogd wanneer je in een hot tub zit. Hierdoor kun je sneller in slaap vallen. Het gebruik van een hot tub kan ervoor zorgen dat je geen slaappillen hoeft te gebruiken en dat je op een natuurlijke wijze in slaap valt.