18 januari 2022
bamboe vloeren

Alle voor- en nadelen van bamboe vloeren op een rijtje.

Wie denkt dat bamboe alleen te verkrijgen is in warme, vochtige klimaten heeft het mis. Bamboe is namelijk ook te verkrijgen uit winkels. Als je op zoek bent naar een vloer, kun je zelfs bamboe vloeren laten leggen. Net zoals alle andere soorten dingen in de wereld, heeft bamboe zowel voor- als nadelen. In dit artikel lees je meer over de verschillende voor- en nadelen van bamboe vloeren, zodat jij precies weet of bamboe vloeren iets voor jou zijn of niet.

De voordelen van bamboe vloeren

  • Ten eerste hebben bamboe vloeren een prachtige en unieke uitstraling. Niet heel erg veel mensen hebben bamboe vloeren, wat het juist uniek maakt om wel voor deze keuze te gaan. Daarnaast hebben bamboe vloeren ook nog eens een natuurlijke en warme uitstraling, omdat ze met natuurlijke materialen zijn gemaakt.
  • Ten tweede is de bamboe vloer een perfecte uitkomst voor mensen met allergieën zoals een allergie voor huisstofmijt. Dit komt doordat de vezeldichtheid van de bamboevloer erg hoog is.
  • Ten derde is bamboe een erg ecologisch verantwoorde keuze. Dit komt doordat de bamboe, van de bamboeplant, in vergelijking tot bomen erg snel groeit. Je kunt zeggen dat bamboe bijna een verwaarloosbare impact op het milieu heeft, heel erg minimaal dus.
bamboe vloeren

De nadelen van bamboe vloeren

  • Sommige bamboesoorten zijn niet zo goed bestand tegen vocht. Wanneer je een bamboevloer dus wilt combineren met een vloerverwarming, is het van belang om jezelf goed te laten informeren naar de mogelijkheden. Er zijn bamboesoorten die wel bestand zijn tegen vocht, dus het is niet onmogelijk om de bamboe vloer te combineren met een vloerverwarming.
  • Bamboe is enigszins gevoelig voor zonlicht,  waardoor je het risico loopt dat de bamboevloer verkleurd als het in aanraking komt met direct zonlicht.